nieuwe bril

June 20th, 2010 by peter

Revolutie in brillenglazen, i.Scription®
Zelfverzekerd door de nacht met i.Scription® brillenglazen

Iedereen kent in meer of mindere mate het probleem dat het zicht in lichtarme omstandigheden minder prettig is: alleen donkere tinten zien door slechte contrastwaarneming met lastige reflecties en lichtkringen om voorwerpen. Dit leidt tot een oncomfortabel, onveilig gevoel bijvoorbeeld tijdens het autorijden ‘s nachts.

Overdag en ‘s nachts beter zien met i.Scription®n brillenglazen

De verschillen:
Tijdens schemering en nacht kijkt u anders met uw ogen dan overdag door de grote pupil opening in deze omstandigheden. Met de bestaande methode voor oogmetingen kan geen passende oplossing worden aangemeten voor slecht zicht ‘s nachts: • wordt de gemiddelde omstandigheid (overdag) gecorrigeerd, • wordt alleen op het centrum van de pupil gemeten, • spelen op grote, open pupillen meer soorten afwijken een rol dan gemeten kunnen worden. Wel worden trucs toegepast zoals een contrastkleur of een speciale nachtbril met afwijkende sterktes, maar beide oplossingen hebben grote nadelen of lossen het probleem niet op.

Revolutionaire oplossing
i.Scription® brillenglazen bieden een geheel nieuwe, innovatieve oplossing voor dit probleem. De oogmeting wordt uitgebreid met een zeer diepgaande meting. Alle relevante soorten afwijkingen van het oog worden gemeten. Daarbij worden de fouten nu over de gehele pupil gemeten, bij volledige opening. Hiervoor is speciaal een nieuw ZEISS meetinstrument ontwikkeld.
Met al deze meetgegevens wordt een uniek, persoonlijk glas gemaakt dat verder gaat in de beeldcorrectie dan ooit tevoren. Daarom worden de afwijkingen niet meer vastgelegd met kwartwaarden, maar in honderdsten! Een afwijking als -1.75 wordt nu bijvoorbeeld -1.63.

Voordelen In de schemering en nacht ziet u met i.Scription® brillenglazen contrasten veel beter waardoor de wereld om u heen meer leeft met al deze extra details. En u kijkt veel comfortabeler doordat vervelende reflecties en lichtkringen flink verminderen. Een scherper en ontspannender zicht dat resulteert in meer veiligheid.

Ook overdag gaat u er op vooruit. Door de verbeterde correcties ziet u helderder en scherper, kleuren worden dieper en levendiger én u kunt contrasten beter waarnemen.

petergroot